Сряда, 23 Май 2018
Сряда, 23 Май 2018

Делото за убийството на Георги: Ножът съвпада с раната

Делото за убийството на Георги: Ножът съвпада с раната

Според заключението на съда логично е по ножа да няма биологични следи, защото е престоял в шахтата близо година и половина

Софийският градски съд остави в ареста Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина. 15-годишният ученик бе наръган с нож на 2 юни 2015 г.

Според съда, въпреки че доказателствата са косвени, в тяхната съвкупност те водят до предположението, че именно той е причинил смъртта на Георги Игнатов.

Заключението на съдебномедицинската експертиза е, че откритият в шахта в "Борисовата градина" нож "добре" съвпадал с раната на убития Георги Игнатов.

Адвокатът на Йоан Матев обаче заяви, че годен материал по ДНК ножа няма.

Магистратите посочиха, че фактът, че съдебно-медицинската експертиза, която казва, че ножът съвпада с раната в тялото на Георги, е косвена улика, то в съвкупност с останалите данни се разбира, че това е ножът, с който е убит ученикът.

Според заключението на съда логично е по ножа да няма биологични следи, защото е престоял в шахтата близо година и половина.

Георги бе убит на 2 юни 2015 година, като за смъртта му преди близо 2 месеца бе задържан 19-годишният Йоан Матев. Братът на Йоан - Марсел показа пред разследващите шахтата, в която е бил изхвърлен ножът.

В същото време обаче друга съдебна експертиза не е открила годен биологичен материал по оръжието, затова ДНК експертизата не се е осъществила. От дома на Йоан са били взети чорапи, по които също не са открити следи от кръв, съобщи "24часа".

Адвокатът на младежа Станислав Гюров поиска Софийският градски съд да пусне клиента му на свобода, защото до момента не са открити доказателства, които да свързват Йоан с престъплението.

Според него ножът не може да бъде свързан категорично с убийството. Освен това младежът имал известен адрес, учел, работел, не бил осъждан.

Самият Йоан не беше в съда. Според прокурора Драгомир Янчев именно с оръжието, което е намерено в шахтата, е убит Георги Игнатов, като той също се позова на съдебномедицинската експертиза.

Оставете коментар