Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

Делото срещу акушерката Емилия Ковачева продължава

Делото срещу акушерката Емилия Ковачева продължава

Тя е подсъдима за опит за умишлено убийство на 4-дневно бебе

Софийският градски съд ще заседава по делото срещу акушерката Емилия Ковачева. Тя е подсъдима за опит за умишлено убийство на 4-дневно бебе.

Побоят над Никол беше нанесен през април 2015 г. в столична болница. Според обвинението отговорна за него е дежурната по това време акушерка Емилия Ковачева. След десетките удари, повечето от които нанесени по главата, бебето получи тежка черепно-мозъчна травма. Имаше и опасност за живота му.

Последното заседание по делото започна с поредното искане за отвод на съдебния състав и на прокурора от защитника Владислав Янев. Съдия Владимир Астарджиев изгони и глоби адвоката за неуважително отношение към съда и назначи на Ковачева служебен защитник.

Акушерката твърди, че е невинна и не тя е жената от видеозаписите на охранителните камери. По делото бяха разпитани и родителите на малката Никол, която през април навърши две години. В края на декември 2016 година по време на процеса срещу акушерката адвокатът на родителите на Никол заяви, че те са отчаяни от хода на това производство.

 

Оставете коментар