Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

Въоръжен грабеж във Враца

Въоръжен грабеж във Враца

Удариха автокъщата на Пандо

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ във Враца, предава информационна агенция BulNews.bg. Малко след полунощ петима маскирани нападнали автокъща "Крис" на бул. „Мито Орозов“ на изхода на града в посока Оряхово. Собственик на оборотната къща е 44-годишният Пламен Георгиев, популярен сред врачани като Пандо. Нападателите били облечени в черни дрехи и с черни маски.

Мъжете пристигнали с черен джип БМВ Х5 без номера и заплашили с пистолети охранителя на обекта. След това разбили помещението, в което била касата, и тръгнали да бягат.

Първият сигнал за взлом и пипане на касата е получен в „Сити Сод“ в 00.17 ч. Две минути по-късно се задействал и паник бутонът. Два екипа на охранителната фирма светкавично тръгнали към автокъщата и когато пристигнали там, бандитите тъкмо си тръгвали. Бързата реакция на охранителите обаче ги изненадала и в последния момент те хвърлили касата в багажника, като там скочил и един от маскираните.

Колите на „Сити Сод“ преградили пътя за излизане на джипа, той тръгнал да излиза от обекта с голяма скорост и при минаването през неравност касата с парите паднала от джипа. Маскираните мъже избягали в посока към обхода на Враца, откъдето имат бърз излаз в посока София и Видин.

Минути след въоръжения обир всички пътища в региона са били блокирани от полицията. Под тревога са вдигнати и ченгета от София, които са завардили входните булеварди на столицата.

Работи се по всички версии, включително и че е замесен вътрешен човек. В момента върви голяма оперативка при директора на полицията Димитър Газибарски, който лично ръководи работата по разкриването на тежкото престъпление.

Оставете коментар