Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

Шефът на софийската дирекция по безопасност на храните е обвинен в престъпление по служба и принуда

Шефът на софийската дирекция по безопасност на храните е обвинен в престъпление по служба и принуда

На директора на БАБХ - София е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лв. и забрана за напускане на страната

Прокуратурата обвини д-р Антон Генов - директор на Областната дирекция по безопасност на храните - София /ОДБХ - София/ в престъпление по служба и принуда, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Според събраните доказателства Генов е разпореждал проверка и изземване на имущество от две дружества, които съхранявали отработена мазнина, изкупувана като суровина за биогориво и от заведения за обществено хранене. Тези действия според прокуратурата не били от компетенцията на БАБХ, а на РИОСВ, а Генов е нарушил правомощията си.

Също така разследването е установило, че целта на Антон Генов била да се набавят облаги за дружеството ДУУ ЕООД, в което по същото време е работел синът му.

Генов е обвинен и за това, че е опитал да принуди управител на търговско дружеството с чуждестранен собственик да не извършва търговска дейност на територията на гр. София. То също се занимавало със съхраняване на отработена мазнина.

Разследването по случая продължава.

Оставете коментар