Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

Рекордно количество дрога е спипано на Дунав мост 2

Рекордно количество дрога е спипано на Дунав мост 2

Бруто теглото на наркотика е 162 килограма!

При проверка на камион на Дунав мост 2, митнически служители са открили в левия резервоар на превозното средство 172 пакета, пълни с вещество, което е реагирало на коноп. На митническия служител му е направило впечатление, че единият шофьор е много притеснен и е извършил проверката.

Това каза на пресконференция административният ръководител на Апелативна прокуратура-София Албена Вутова, която изнесе подробности за контрабанда на наркотици.

"Бруто теглото на наркотика е 162 килограма. Двамата шофьори са привлечени като обвиняеми за това, че са внесли в държавата високо рисково наркотично вещество. Грози ги от 10 до 15 години. Наркотикът и камионът, с който е пренесен, се конфискуват в полза на държавата.

Двамата шофьори се признават за виновни. Познавали са се отдавна. И двамата са знаели, че са превозвали наркотично вещество. Те са задържани до 72 часа.

Внесено е искане в Окръжен съд-Видин за постоянното им задържане под стража. Към момента не мога да кажа за къде е бил предназначен наркотика.

Не мога да дам подробности за дейността на транспортната фирма. Тече разследване и все още не мога да кажа дали има канал за пренос на наркотици.

Контрабандата е установена вчера и все още е рано да правим коментари", каза още тя.

"Тази акция е реализирана изцяло от митническите служители, без да има сигнал".

Това разкри Георги Костов, директор на Агенция "Митници". Колегите са подходили изключително професионално.

Става дума за марихуана, която е с много високо качество. Мога да поздравя колегите за добрата работа на терен", допълни той.

"Има и втори случай, при който са задържани 4,6 килограма кокаин на ГКПП "Калотина". Като обвиняем е задържан холандски гражданин, който е задържан до 72 часа.

И за него е внесено искане за мярка за неотклонение "задържане под стража".

Холандският гражданин се възползва от своето право и отказва да даде обяснение. Наркотикът е иззет", разкри още Албена Вутова.

Оставете коментар