Четвъртък, 19 Юли 2018
Четвъртък, 19 Юли 2018

Следствен експеримент обръща дело за убийство  на хотелиера Кирил Христов

Следствен експеримент обръща дело за убийство на хотелиера Кирил Христов

Ако обвинението бъде преквалифицирано от умишлено убийство в причиняване на смърт по непредпазливост Киро Принца може да получи до 6 г. затвор

Следствен експеримент и нова трасологична експертиза обръщат делото за убийството на несебърския готвач Никола Колев.

63-годишният мъж бе застрелян на 17 април м.г. в автомобил, паркиран пред ресторант "Принц Кирил" в Несебър от работодателя си и дългогодишен приятел - хотелиера Кирил Христов, известен сред местните като Киро Принца. Убийството бе извършено със законно притежаван пистолет, а Никола Колев бе прострелян един път в гърдите.

60-годишният Кирил Христов бе задържан и обвинен в умишлено убийство. Следственият експеримент, извършен от експерти на Националния институт по криминалистика и криминология, както и новите данни от тройната съдебно-трасологична експертиза са установили, че не се касае за умишлено действие, а за отнемане на живот по непредпазливост, съобщи "24 часа", като се позова на свои източници.

Затова и се очаква обвинението срещу Киро Принца да бъде преквалифицирано от умишлено убийство в причиняване на смърт по непредпазливост, за което законът предвижда едва до 6 г. затвор.

"Следственият експеримент е установил, че събитието е настъпило при непредпазлива форма на вината. Станало е, когато Кирил Христов е затварял предната дясна врата на автомобил с лявата си ръка, след като пострадалият Никола Колев вече е бил на задната седалка. При това затваряне Кирил е държал пистолета с лявата си ръка и при съприкосновението на ръката с ръба на колонката, която разделя предна и задна врата, е произведен изстрел през отворения прозорец на задната дясна врата", заяви адвокатът на обвиняемия Благой Потеров.

Готвачът е застрелян почти от упор. Фаталният инцидент става след пиянски запой между Киро Принца, столичен бизнесмен и готвача Колев.

Очаква се обвинителният акт да бъде внесен в съда съвсем скоро.

 

Оставете коментар