Неделя, 19 Август 2018
Неделя, 19 Август 2018

Съдия е арестуван за бракониерство

Съдия е арестуван за бракониерство

В колата са открити две карабини, без разрешително за лов. Двамата пътници са били арестувани

Съдия от окръжния съд в Ловеч е арестуван заради бракониерство, съобщи Нова телевизия. Магистратът е задържан миналия четвъртък край плевенското село Бохот. Заедно с него е арестуван негов приятел бизнесмен от съседно село.

Двамата са задържани от кварталния полицай на село Бохот, разказа председателят на местната ловна дружинка Пламен Митев. Служителят забелязал кола в землището на селото късно вечерта. Подал сигнал, но джипът не спрял и полицаят го преследвал около три километра. Накрая шофьорът спрял. В колата са открити две карабини, а двамата пътници са били арестувани за 24 часа и след това освободени. Започнало е разследване за възпрепятстване на полицията. Според Нова телевизия двамата не са имали разрешително за лов. Очаква се по-късно днес прокуратурата да даде повече подробности по случая.

От Окръжния съд в Ловеч по-късно излязоха с официално съобщение. То гласи, че в понеделник съдията се е свързал с председателя на съда и "го е уведомил за това, че е бил задържан за срок от 24 часа от органите на ОД на МВР – Плевен и изложил своята версия за обстоятелствата около задържането му". От съда допълват, че досега при тях "не е постъпвала никаква официална информация от прокуратурата и органите на МВР по отношение на описания случай". В момента въпросният съдия е в платен годишен отпуск. "Поради това не бихме могли да коментираме достоверността на изнесената в медиите информация.

Призоваваме да се избягват всякакви спекулации, преди установяването на всички факти и обстоятелства от компетентните органи", пишат още от съда.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар