Неделя, 21 Октомври 2018
Неделя, 21 Октомври 2018

Задържаха Ангел Бончев, заплашил с пистолет сина си

Задържаха Ангел Бончев, заплашил с пистолет сина си

Материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата, след което ще бъде преценено дали да бъде повдигнато обвинение срещу него

Бившият президент на футболен клуб "Литекс" Ангел Бончев е задържан в столичното Осмо РПУ за закана за убийство.

56-годишният Бончев е заплашил с пистолет сина си, съобщи за Дир.бг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Бившият футболен бос е арестуван и отведен в столичното Осмо РПУ в жк "Дружба", като е образувано досъдебно производство.

Арнаудова уточни, че следобяд материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата, след което ще бъде преценено дали да бъде повдигнато обвинение срещу Ангел Бончев, както и дали той да бъде задържан в ареста за 72 часа.

Бончев има двама сина - Бончо и Ангел-младши. Към момента не е ясно кой от двамата бащата е заплашил с убийство и защо.

На 21 май 2008 г. тогавашният президент на ФК "Литекс" беше отвлечен. 2 месеца след това и съпругата му бе похитена и през 2012 г. почина от рак. Тя стана жертва на похитителите при плащането на откупа за мъж си  - 397 000 евро, когато Бончев трябваше да бъде пуснат. За свободата на съпругата си пък той по-късно "дари" 157 000 евро на фондация, избрана от похитителите. 

Разследването установи, че те са от престъпната група "Наглите". През юли 2014 г. обаче, поради липса на доказателства, Върховният касационен съд окончателно призна за виновни само четирима от бандата и им наложи присъди между 10 и 18 г. затвор.

 

Източник: Дир.бг

Оставете коментар