Сряда, 17 Октомври 2018
Сряда, 17 Октомври 2018

Задържаха учениците, нападнали шофьора на такси

Задържаха учениците, нападнали шофьора на такси

По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол, съдът задържа под стража Симеон Д. (на 18 г. от гр. Ямбол) и непълнолетния Костадин С. (от гр. Ямбол)

Те са обвинени за това, че на 11.12.2017 г. около 20:30 часа в с.Дражево, област Ямбол, действайки в съучастие като съизвършители са направили опит да отнемат чужди движими вещи от владението на 31-годишен таксиметров шофьор - лек автомобил „Форд" и парите от оборота, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили сила и заплашване - възпроизвели изстрели с газов пистолет и въздушна пушка в областта на гърба на водача на автомобила и го е заплашили с нож и деянието е придружено с опит за убийство на пострадалия, като престъплението е останало недовършено поради независещи от дейците, причини - престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, предл. 2, вр.чл. 198, ал. 1, вр.чл. 20, ал. 2, вр.чл. 18, ал. 1 от НК, а за Костадин С. и във вр.чл. 63, ал. 1, т. 2 от НК, съобщават от обвинението.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Симеон Д. и Костадин С. са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да извършат ново престъпление или да се укрият. Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите. Решението може да бъде обжалвано, допълват от прокуратурата.

Свързани статии (по етикет)

 • Хванаха столичанка с 3,26 промила зад волана
 • Шофьор на училищен микробус почина по време на движение, но спаси децата

  54-годишен шофьор на училищен микробус почина по време на движение, докато е превозвал деца след училище. Учениците не са пострадали. Инцидентът е станал вчера в кюстендилското село Слокощица, предаде Дарик. 

 • 29-годишен шофьор прегази двама полицаи и осуети проверка

  Софийска районна прокуратура задържа лице, нанесло телесни повреди на полицаи. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство.

  Причината за това е, че на 07.10.2018 г., в гр. София, ул. „Летоструй“ 90, с лек автомобил марка „БМВ“, модел „320“, е причинил лека телесна повреда на старши полицай И. Х., при изпълнение на служебните му задължения, изразяваща се в контузия на дясното му ходило – като управлявайки описания по-горе автомобил, минал със задна дясна гума през десния крак на Х. Непосредствено след това, извършителят е причинил лека телесна повреда на старши полицай С. С., при изпълнение на служебните му задължения, изразяваща се в контузия на дясна колянна и глезенна става и дясно коляно, като управлявайки лекия автомобил е ударил с него и бутнал на земята С. Това представляват престъпления по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 НК.

  Впоследствие, около 10.40 часа на същата дата, на кръстовището на ул. „Резбарска“ и ул. „549“, деецът е попречил на орган на властта – старши полицай П. Т., изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред, като осуетил полицейска проверка: управлявайки лек автомобил марка „БМВ“, модел „320“, не спрял на горепосоченото място за извършване на проверка при подаден сигнал със стоп палка. Това от своя страна представлява престъпление по чл. 270, ал. 1 НК.

  В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е К. Кръстанов, на 29 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 НК и по чл. 270, ал. 1 НК.

  Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 10.10.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Оставете коментар