Понеделник, 22 Януари 2018
Понеделник, 22 Януари 2018
Задържаха учениците, нападнали шофьора на такси

Задържаха учениците, нападнали шофьора на такси

По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол, съдът задържа под стража Симеон Д. (на 18 г. от гр. Ямбол) и непълнолетния Костадин С. (от гр. Ямбол)

Те са обвинени за това, че на 11.12.2017 г. около 20:30 часа в с.Дражево, област Ямбол, действайки в съучастие като съизвършители са направили опит да отнемат чужди движими вещи от владението на 31-годишен таксиметров шофьор - лек автомобил „Форд" и парите от оборота, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили сила и заплашване - възпроизвели изстрели с газов пистолет и въздушна пушка в областта на гърба на водача на автомобила и го е заплашили с нож и деянието е придружено с опит за убийство на пострадалия, като престъплението е останало недовършено поради независещи от дейците, причини - престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, предл. 2, вр.чл. 198, ал. 1, вр.чл. 20, ал. 2, вр.чл. 18, ал. 1 от НК, а за Костадин С. и във вр.чл. 63, ал. 1, т. 2 от НК, съобщават от обвинението.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Симеон Д. и Костадин С. са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да извършат ново престъпление или да се укрият. Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите. Решението може да бъде обжалвано, допълват от прокуратурата.

Свързани статии (по етикет)

  • Пиян шофьор от Беларус нападна полицаи

    Срещу него е образувано бързо производство за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице, по време на изпълнение на служебните му задължения

  • Четирима младежи биха шофьор на градския транспорт в Сливен

    Четирима младежи са пребили шофьор на автобус в Сливен, предава Радио „Фокус". Тодор Наков от „Пътнически превози" обяснил пред медията, че момчетата са замеряли стъклата на автобуса със снежни топки и камъни.

  • Пиян шофьор блъсна и влачи полицай, после избяга

    Пиян шофьор блъсна с колата си униформен полицай, след което избяга. Това се случило на 15 януари около 1.05 часа след полунощ. Тогава автонаряд на полицията във Ветово спрял за проверка автомобил "Опел Комбо", управляван от 40-годишен мъж от Ветово.

Оставете коментар