Четвъртък, 19 Юли 2018
Четвъртък, 19 Юли 2018

Задържаха учениците, нападнали шофьора на такси

Задържаха учениците, нападнали шофьора на такси

По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол, съдът задържа под стража Симеон Д. (на 18 г. от гр. Ямбол) и непълнолетния Костадин С. (от гр. Ямбол)

Те са обвинени за това, че на 11.12.2017 г. около 20:30 часа в с.Дражево, област Ямбол, действайки в съучастие като съизвършители са направили опит да отнемат чужди движими вещи от владението на 31-годишен таксиметров шофьор - лек автомобил „Форд" и парите от оборота, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили сила и заплашване - възпроизвели изстрели с газов пистолет и въздушна пушка в областта на гърба на водача на автомобила и го е заплашили с нож и деянието е придружено с опит за убийство на пострадалия, като престъплението е останало недовършено поради независещи от дейците, причини - престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, предл. 2, вр.чл. 198, ал. 1, вр.чл. 20, ал. 2, вр.чл. 18, ал. 1 от НК, а за Костадин С. и във вр.чл. 63, ал. 1, т. 2 от НК, съобщават от обвинението.

Според прокурора е налице обосновано предположение за това, че Симеон Д. и Костадин С. са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да извършат ново престъпление или да се укрият. Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите. Решението може да бъде обжалвано, допълват от прокуратурата.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар