Неделя, 21 Октомври 2018
Неделя, 21 Октомври 2018

Напрежение в пазарджишкия ромски квартал "Изток" заради освобождаването на мъж, арестуван за блудство с деца

Напрежение в пазарджишкия ромски квартал "Изток" заради освобождаването на мъж, арестуван за блудство с деца

Той е блудствал с две момичета на 8 и 11 години

В пазарджишкия ромски квартал "Изток" има напрежение, заради освобождаването от ареста на възрастен мъж, за когото се твърди, че е блудствал с две момичета на 8 и 11 години, съобщава БНР. 64-годишният мъж, с прозвището Мъзи, е заплашвал децата с убийство, ако кажат на родителите си какво им е причинил.

Блудствените действия продължили няколко поредни дни. След третия път, едно от децата споделило с майка си. Тя насочила вниманието си и на следващия ден видяла мъжът в избата с децата, но той успял да избяга. По-късно бил задържан. След 24-часов престой в ареста, мъжът е освободен, което предизвика гнева на хората от квартала. Над 50 души се събраха пред блока на ул. "Спартак".

От полицията съобщиха, че мъжът сам се е предал, като преди това се е укривал в Кричим. При разпита е заявил, че е невинен. Той е с чисто съдебно минало и здравословен проблем. Случаят се разследва от прокуратурата. От Отдел "Закрила на детето" заявиха, че не са информирани, но полицията също има закрилнически функции.

 

Оставете коментар