Неделя, 21 Октомври 2018
Неделя, 21 Октомври 2018

Двама души са с повдигнати обвинения след специализираната акция в КАТ-Благоевград

Двама души са с повдигнати обвинения след специализираната акция в КАТ-Благоевград

Повдигнаха 3 обвинения на началника на сектор „Пътна полиция“– Благоевград

Двама души са с повдигнати обвинения след специализираната акция в сектор „Пътна полиция“- Благоевград.

Това бе съобщено на брифинг на окръжната  прокуратура в Благоевград, предаде Канал 3. Единият е ст. инсп. Данаил Стоицов – началник на сектора, а другият е Бойко Шарков.

Обвинения за 3 престъпления са повдигнати срещу началника на сектор „Пътна полиция“ – Благоевград ст. инсп. Данаил Стоицов. Едното е по чл. 339, ал.1 от НК за това, че без надлежно разрешително, което се изисква по закон е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси. Второто обвинение, което му е повдигнато е за престъпление по служба по чл. 282 от НК. То е за това, че на 4 май 2018 година е превишил правата си, като е осигурил полицейски конвой от село Дамяница до село Бело поле на тежкотоварна извънгабаритна техника в нарушение с наложената за това забрана и без да има издадено разрешение от ОПУ – Благоевград с цел да набави облага, която се изразява в незаплащане на пътни такси и от това е можело да настъпят немаловажни вредни последици.

Третото престъпление за което той е привлечен в качеството му на обвиняем е за подкуп, за това, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение е поискал и е приел от различни лица дар и облага – пари, в размер на около 5 300 лева, вещи и услуги с имуществен характер, за да наруши и е нарушил службата си”, “, обяви и.д. окръжен прокурор Николина Сачкова.

„Това се изразява в предварително запазване на регистрационни номера с комбинация от цифри, пожелание, с цел предоставянето им на определени лица“, добави Сачкова.

Относно другото лице, привлечено като обвиняем - Бойко Иванов Шарков, тя коментира.

„На него му е повдигнато също обвинение за подкуп, в което е участвал като помагач. Улеснил е умишлено обвиняемия Данаил Стоицов да поиска и получи от различни лица дар и облага“.

Двамата обвиняеми са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващите прокурори.

 

Оставете коментар