Петък, 19 Октомври 2018
Петък, 19 Октомври 2018

Полицаи преследваха "Лада", управлявана от младеж без книжка, стреляха

Полицаи преследваха "Лада", управлявана от младеж без книжка, стреляха

Екшън като на филм се разигра във Врачанското село Хайредин. Около 13:50 часа в с. Хайредин полицейски патрул забелязал движещ се автомобил "Лада Нива" без регистрационни табели. Полицейските служители подали сигнал със "стоп-палка", но водачът не се подчинил на разпореждането и ускорил движението на автомобила. Полицейският патрул предприел проследяване, по време на което водачът на ладата неколкократно се опитал да изблъска служебния автомобил. Проследяването продължило по черен път извън населеното място, където полицейски служител произвел изстрел със стоп-патрон в безопасна посока, след което водача на автомобила спрял, съобщават от ОДМВР-Враца.

Установено е, че ладата е управлявана от 25-годишен жител на село Хайредин, който не притежава свидетелство за правоуправление на МПС, а автомобилът е с прекратена регистрация. Спътник на водача бил 32-годишен мъж от село Хайредин. Двете лица са задържани в РУ Козлодуй. Образувано е досъдебно производство.

Свързани статии (по етикет)

 • Спипаха с наркотици чернокожия младеж, снимал се с Макрон

  По време на срещата си с 19-годишният Ро Ф., който току-що беше излязъл от затвора, Макрон го накара да обещае, че повече няма да прави неща, които да му навличат неприятности със закона.

 • Роми с брадви нападнали полицаи в Гълъбово. Потрошили патрулния автомобил. Има ранени

  На място е пристигнал патрул. Полицаи са се опитали да конфискуват музикална уредба, но ромите са ги нападнали. Те са потрошили патрулния им автомобил. Има ранени полицаи.

 • 29-годишен шофьор прегази двама полицаи и осуети проверка

  Софийска районна прокуратура задържа лице, нанесло телесни повреди на полицаи. Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство.

  Причината за това е, че на 07.10.2018 г., в гр. София, ул. „Летоструй“ 90, с лек автомобил марка „БМВ“, модел „320“, е причинил лека телесна повреда на старши полицай И. Х., при изпълнение на служебните му задължения, изразяваща се в контузия на дясното му ходило – като управлявайки описания по-горе автомобил, минал със задна дясна гума през десния крак на Х. Непосредствено след това, извършителят е причинил лека телесна повреда на старши полицай С. С., при изпълнение на служебните му задължения, изразяваща се в контузия на дясна колянна и глезенна става и дясно коляно, като управлявайки лекия автомобил е ударил с него и бутнал на земята С. Това представляват престъпления по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 НК.

  Впоследствие, около 10.40 часа на същата дата, на кръстовището на ул. „Резбарска“ и ул. „549“, деецът е попречил на орган на властта – старши полицай П. Т., изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред, като осуетил полицейска проверка: управлявайки лек автомобил марка „БМВ“, модел „320“, не спрял на горепосоченото място за извършване на проверка при подаден сигнал със стоп палка. Това от своя страна представлява престъпление по чл. 270, ал. 1 НК.

  В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е К. Кръстанов, на 29 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 НК и по чл. 270, ал. 1 НК.

  Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 10.10.2018 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Оставете коментар