Петък, 20 Юли 2018
Петък, 20 Юли 2018

Колко струва да отглеждаш дете в България

Колко струва да отглеждаш дете в България

Вечерната бира на таткото се заменя с памперси, излизането на мама на питие след работа се трансформира в бебешки кърпички. Забавно, нали? 

Когато се роди бебе, месечните разходи придобиват други измерения. Честно казано, организацията на бюджета е предизвикателство за всички мами, чиито финансови дилеми до този момент са се свеждали до това дали да си вземат "онази" рокля, или пък да се поглезят с маникюр. Вечерната бира на таткото се заменя с памперси, излизането на мама на питие след работа се трансформира в бебешки кърпички. Забавно, нали? Добрата новина е, че колкото повече вашето съкровище расте, толкова повече разходите намаляват (разбира се, това е до един момент, после започва обратното броене).

Наистина ще се изненадате колко често се купуват хигиенни материали, прахове за пране, кърпички, лекарства и малки тубички с кремчета за бебето, които струват колкото спа уикенд във Велинград. Към днешна дата консумативите на моя 9-месечен разбойник за един месец включват: 1 брой бебешки прах за пране, 1 омекотител, 1 бебешко веро за съдове, 4-5 пакета мокри кърпички, около 140 памперса (2 пакета по 70 броя), 2-3 опаковки еднократни подложки за повивалника и поне 2 опаковки гел за никнещи зъбки (този продукт трябва да се продава в комплект с успокоителни за мама). Всичко това излиза около 100 лв, стига да сте уцелили някоя промоция на памперси в търговската мрежа или да сте се сетили да поръчате кашон от Англия, както аз редовно правя (излиза около 2 пъти по-евтино).

Оставете коментар