Петък, 20 Юли 2018
Петък, 20 Юли 2018

8 знака, че живеете добре

8 знака, че живеете добре

Дори да не го осъзнавате е хубаво да прочетете

Затрупани от проблеми и стрес, често забравяме, че по света има милиони хора, живеещи по-зле от нас. Уинстън Чърчил е казал: „Успехът се състои в преминаването от провал на провал без да губиш ентусиазъм.“ Затова следващият път, когато се чувствате зле, спомнете си, че притежавате много неща, за които да сте благодарни. 

Имате покрив над главата и легло, в което да спите. Населението на десетки държави по света не познава такова удобство. Твърдата земя е легло за огромен брой хора, които са щастливи да намерят сухо място по време на дъжд.

Имате храна. Не я приемайте за даденост и отделете време да се насладите на следващото си хранене.

Имате достъп до чиста вода. Близо 783 милиона хора по света не могат да се похвалят с подобен късмет.

Имате работа. Може би не сте напълно удовлетворени или шефът ви дразни постоянно. Но самият факт, че имате доходи в настоящата несигурна ситуация, си е успех.

Имате достъп до образование, книги, интернет. Знанието е сила. Вместо да мързелувате, възползвайте се от възможностите, които предоставя.

Свободни сте да мечтаетеИ знаете, че мечтите ви са осъществими.

Можете да общувате с хора по целия свят. В днешно време най-добрият ви приятел може да е на 5000 км и пак да поддържате отношенията си. Контактите, които можем да завързваме онлайн или чрез различни обучения, проекти и т.н., са изключително полезни.

Имате право на избор. Дали става въпрос за това какво правите със собствения си живот или за управлението на държавата – ценете възможността си да избирате. Мнозина са готови да минат през какво ли не, за да я получат.

Източник: expert.bg

Оставете коментар