Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

9 ИНТЕРЕСНИ ФАКТА ЗА АЛКОХОЛА

9 ИНТЕРЕСНИ ФАКТА ЗА АЛКОХОЛА

Ето малко интересна информация за алкохолите, които познаваме и често си поръчваме, събрана от професионалистите в бранша

- В италианската самбука (измежду многото билки) се съдържа и екстракт от българска роза.

- After shock е ликьор на основата на уиски. Произвежда се от Jim Beam.

- За приготвянето на коктейла ром с кола, известен като Cuba Libre, е било много важно да се използва точно с Кока Кола, защото в оригиналната рецепта е добавян екстракт от листа на кока (растението, от което се извлича кокаинът)

- Основната разлика между джинът и водката е хвойната.

- Няма марка уиски с женско име.

- Напитката Desperados е създадена в Мексико, където хората са срещнали огромния проблем, че насекомите са влизали в питиетата. Те са намерили решение на този проблем, като са поставяли резен лайм в гърлото на бутилката.

- Мери е името на третата жена на Хемингуей, който по това време вече е имал проблеми с алкохола. Поради тази причина барманът му е приготвял питие с водка (защото най-малко мирише), а стръкчето целина заличава миризмата на предишните алкохоли, които е изпил… и ето го Bloody Mary.

- Чърчил е обичал да пие джин с тоник.

- Как е било създадено брендито/коняка

Транспортът на виното от Франция до другите страни е бил прекалено скъп и французите измислили начин за спестяване на разходи, като го концентрирали. След като го транспортират просто доливали вода.
Преди да го разредят го опитали и установили, че се е получила доста приятна напитка. Ето как се ражда брендито, чието име означава „изгорено вино“.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар