Сряда, 26 Септември 2018
Сряда, 26 Септември 2018

Премии за медалистите ни от Бирмингам

Премии за медалистите ни от Бирмингам

Състезателите надхвърлиха своите възможности, коментира пред Nbox шефът на родния ММА Станислав Недков

"Изключително съм доволен от представянето на националния ни отбор на Европейското първенство", коментира председателят на Българската ММА федерация Станислав Недков-Стъки. На турнира в Бирмингам златни медали спечелиха Даниел Галабаров, Александра Тончева, със сребро си тръгна Дориан Дерменджиев, а бронзово отличие завоюва Тенчо Караенев.

„Успехите наистина ни радват, понеже това е първото Европейско първенство, на което участваме. Конкуренцията беше огромна, понеже турнирът беше от открит тип и имаше състезатели от страни извън континента като Канада, Бахрейн и Ливан. Доволен съм не само от медалите, но и от много сърцатата игра. Средната възраст на отбора ни е около 20 години. Радвам се, че напрежението, което някои хора се опитаха да създадат около федерацията преди първенството, не им повлия. Повечето от състезателите надхвърлиха своите възможности“, коментира пред Nbox Недков.

"Ще има финансови награди за медалистите", разкри Стъки.

„Премиите ще са доста сериозни, особено за аматьорския спорт. Състезателите си ги заслужиха с желанието и сърцатата си игра. Нека са стимул за тях. Доволен съм не само от медалистите, но и от другите момчета. Особена похвала заслужават дебютантите Пламен Борисов и Кирил Цонев, които отпаднаха от бъдещите шампиони в категорията си“, каза още Стъки.

"Благодаря на министър Кралев, че през цялата година беше с нас", допълни шефът на родния ММА.

„Подкрепяше ни през цялото време и показа, че иска да помага за развитието на този спорт. Благодаря също и на спонсорите на федерацията, без които нямаше да можем да участваме на турнири и да печелим медали за България“, завърши Станислав Недков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар