Неделя, 22 Април 2018
Неделя, 22 Април 2018
Александър Симов: "Дневник" води антидемократична пропаганда, ще бъде ли включена тя в следващия доклад?

Александър Симов: "Дневник" води антидемократична пропаганда, ще бъде ли включена тя в следващия доклад?

На вниманието на научния потенциал на "Америка за България"

"На вниманието на научния потенциал на "Америка за България" (американският оптимизъм среща бг-лапачите на кинти) - ето как се води антидемократична пропаганда.

Отваряме флагмана на американската журналистика у нас - "Дневник", за да се информираме за хода на предизборната кампания във Франция. И срещаме там дописка с грандиозното заглавие "Френски комунист обърка сметките преди "Европейският Сталинград"".

Хохохо, първо това с "европейския Сталинград" е някаква измислица на махмурлийски мозък, защото, попитах познавачи на френската журналистика, там никой не нарича изборите по този начин. Но нали тук ще трябва да храним аборигените с ГМО-плява, позволена ни е свобода на литературното въображение.

Та, дописката е посветена на жан-Люк Меланшон, кандидатът на автентичната левица, който започна да трупа много сериозна подкрепа и като едното нищо може да отиде на балотаж с Марин Льо Пен (кошмарът на либералните съвести и лапачите на грантове).

И сега как "Дневник" ни обяснява предизборната платформа на Меланшон. Гадният комунист бил за "слагане край на Петата република и основаване на Шестата република с много по-силна президентска власт, с право да разпуска парламента и подлежаща на по-малко външен контрол". То бива антидемократична пропаганда, бива, ама това минава всякакви граници. Защото Меланшон се обявява за точно обратното - за нова конституция, която да направи Франция парламентарна, а не президентска република както е сега. Предлага въвеждането на мандатност (2 мандата, не повече) и редица други екстри.

Вместо това обаче изданието на "Америка за България" ни го представя като някакъв френски ердоганист, който иска да даде много повече власт на президента. Дали това е случайна грешка? Или дописката е писана от човек с мигрена и световъртеж?

Дълбоко не вярвам. Това е целенасочена пропаганда и то от най-гнусен тип срещу реалният ляв кандидат на Франция, който говори като политически поет. Разбирам от какво се страхува редакцията на "Дневник". Как да не обругаеш кандидата, който е казал следното: "

"Ние не сме паството от XIX век, което Фийон би искал. Ние не сме Франция, която ще се превърне в торба с хора, които възбудено подскачат като бълхи, както предлага Макрон с плановете си да направи от нас стартъпи. Ние не сме машината за омраза, която Льо Пен предлага. Ние сме човешката еманципация от първия до последния час, господари на себе си при всякакви обстоятелства. Това е нашият стремеж. Аз съм кандидат на свободния разум."

Тази антидемократична пропаганда, основана на лъжи и внушения, ще бъде отбелязана в следващия доклад, нали? :))))

Текст: Александър Симов, фейсбук

Оставете коментар