Неделя, 27 Май 2018
Неделя, 27 Май 2018

Нашествие на змии вещае природни бедствия

Нашествие на змии вещае природни бедствия

Дали появата на змиите наистина е знак за приближаваща беда?

Нашествието е било от змии. Това съобщи гръцкият вестник Прототема, позовавайки се на публикация на бивша депутатка и журналистка в социалните мрежи. Дали появата на змиите наистина е знак за приближаваща беда?

Зоолозите смятат, че активизирането на змиите е нормално за сезона. Точността, обаче, на своеобразното предсказание е стряскаща – постът е публикуван 2 часа преди земетресението да удари. Авторката му уточнява, че същият феномен е наблюдаван и преди разрушителното земетресение в Истанбул преди 18 години – орез 1999г. Въпросното земетресение е с магнитуд 7,5 и продължава само 45 секунди. Епицентърът му е в Измирския залив в Мраморно море.

По официални данни жертвите на земетресението са около 17 000 души, но според някои оценки достигат 35 000 души. Много експерти смятат, че змиите усещат своевременно опасното природно явление и напускат подземните си територии които обитават, защото там опасността за тях е значително по-голяма. С други думи – животните усещат опасността и се опитват да се спасят. Историята познава и други подобни случаи.

В навечерието на 4-ти февруари, 1975 хората в китайския град Хайчен и околностите му, в който тогава са живели повече от един милион души, са забелязали много змии, които напускат своите дупки. Най-странното било, че това се случило насред зимата, когато температурите там много често падали под нулата. Според слуховете поведението на змиите е било достатъчно, за да убеди местните власти, които наредили да се евакуира градът дни преди да го удари разрушително земетресение с магнитуд 7.3. Загинали са повече от хиляда души, но по-късни оценки сочат, че жертвите е можело да бъдат много повече – 150 000.

Оставете коментар