Неделя, 27 Май 2018
Неделя, 27 Май 2018

Извънредно! Премиерът приет по спешност в болница

Извънредно! Премиерът приет по спешност в болница

Операцията е извършена в болница „Софиямед“.

Министър-председателят Бойко Борисов е бил опериран тази сутрин заради скъсан менискус, потвърдиха от правителствената информационна служба.

Най-вероятно той е получил травмата в четвъртък вечерта.

Операцията е извършена в болница „Софиямед“. Тя е продължила два часа и в момента пациентът се възстановява.

Става дума за спортна травма – разкъсване на част от външния менискус на коляното, която беше отстранена при операцията,

обясни завеждащият Клиниката по артроскопска травматология в болница „Софиямед“ доц. д-р Антони Георгиев, който е извършил интервенцията.

Той допълни, че конците следва да бъдат свалени на 12-ия ден, а двигателното възстановяване продължава около 30 дни.

Премиерът и лекуващият го екип очакват възстановяването да протече бързо, тъй като в сряда министър-председателят има срещи

с ръководителя на ФБР Джеймс Коми и с президента на Азербайджан Илхам Алиев, се казва в съобщението от пресслужбата на МС.

Определено бих посъветвал премиера да спре с рисковите спортове, но съветите на лекарите са препоръчителни, не задължителни, каза на пресконференция доц. д-р Антони Георгиев.

Доц. Георгиев уточни, че най-рисков спорт за подобни травми е футболът и не би го препоръчал повече на премиера.

Тенисът, който също е практикуван от премиера спорт, не е толкова рисков, макар че също може да доведе до нова травма, посочи доц. Георгиев.

Това е трета поред операция на същото коляно, направена от доц. Георгиев. Предишните му операции са били направени във Военно-медицинска академия.

Премиерът е постъпил за лечение днес и ще бъде изписан утре, съобщи още доц. Георгиев. Той информира, че при операцията е отстранена малка част от минискуса.

Оставете коментар