Вторник, 16 Октомври 2018
Вторник, 16 Октомври 2018

Въвежда се тримесечна винетка от началото на 2018 г.

Въвежда се тримесечна винетка от началото на 2018 г.

С промените влизат в сила и новите правила, при които валидността на едногодишните винетни стикери ще започва да тече от датата на купуването им

От 1 януари 2018 г. ще се въведе тримесечната винетка за леки автомобили, предвижда проект за промени в Наредбата за условията и реда за събиране на таксите за ползване на пътната инфраструктура, съобщава БНТ.

С промените влизат в сила и новите правила, при които валидността на едногодишните винетни стикери ще започва да тече от датата на купуването им. Сега годишната винетка важи до 31 януари следващата година, независимо от това кога е взета. Промяната ще важи за всички пътни превозни средства, независимо от категорията им и държавата на регистрация.

Цената на тримесечната винетка ще бъде 54 лева. При определянето на стойността от пътната агенция са следвали принципа на пропорционалност, т.е. цената ѝ да е по-висока от тази на месечната винетка и по-ниска от годишната, при спазено правило колкото по-дълъг е периодът, толкова по-малка да е заплащаната цена.

Цените на останалите винетни стикери за леки автомобили се запазват – годишната винетка за леки автомобили ще струва 97 лв., месечната – 30 лв., седмичната – 15 лв.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар