Петък, 19 Октомври 2018
Петък, 19 Октомври 2018

Съдят две гратисчийки, пребили контрольор

Съдят две гратисчийки, пребили контрольор

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу две жени за нанесена телесна повреда и хулиганство на спирка на градския транспорт.

Инцидентът стана през октомври и тогава беше съобщено, че три момичета на възраст 18-20 години са нападнали контрольора Георги Богданов.

Установена е обаче вина само на две от тях, става ясно от съобщението на пресцентъра на прокуратурата. 

В него се казва, че на 26.10. 2017 г., в автобус, движещ се в центъра на столицата, се качили обвиняемите Жаклина Иванова и Изабела Петрова, които нямали билети или карти за пътуване. В рейса се намирали контрольори от „Център за градска мобилност“ ЕАД, които били облечени с униформи и носели баджове с имената си. При проверка те установили, че двете са нередовни пътнички и ги приканили да слязат. 

На спирката обаче, Иванова започнала да се държи арогантно, като отправяла нецензурни и обидни реплики към контрольорите, след което нанесла удар с юмрук с метален предмет в лицето на един от тях - Богданов. 

Когато пострадалият служител паднал на земята, Иванова и Петрова му нанесли множество удари с ръце и ритници с крака в тялото и главата, като по този начин му причинили лека телесна повреда. 

Освен това Петрова започнала да дърпа чантата му, в резултат на което дръжката й се скъсала и съдържанието й се разпиляло на земята. 

Двете жени могат да бъдат осъдени на до 5 години затвор. Предстои делото срещу двете обвиняеми да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд, уточниха от пресцентъра на прокуратурата.

След побоя контрольори поискаха още полиция по спирките.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар