Сряда, 19 Септември 2018
Сряда, 19 Септември 2018

Писателят Христо Стоянов: "Не ви давам прошка. Променяйте се - това е начинът да изкупите вината."

Писателят Христо Стоянов: "Не ви давам прошка. Променяйте се - това е начинът да изкупите вината."

НЯМА ПРОШКА, ПРОШКА НЯМА

Няма за какво да прощавам и не искам от никого прошка. Това, което правя го правя по лично убеждение. Това, което не мога да направя не го правя, защото нямам възможност да го направя, което не значи, че не искам да го направя и не правя всичко възможно да променя нещата.

Смятам, че искането и даването на прошка един път в годините прави хората двулични и притворни, защото знаят, че един ден някой ще им прости.

Смятам, че трябва да живеем така, че да не искаме прошка. Както и така, че да не даваме прошка.

Простим ли, значи даваме възможност да повторят греховете си.

Иска се прошка от Бог, а аз не съм такъв. Той може да си позволи да прости - има достатъчно време да експериментира с търпението си. Има време да се наслаждава на евоюлирането на създанията си. В краткия ни живот еволюцията е невидима за сетивата ни.

Така че - не ви давам прошка. Променяйте се - това е начинът да изкупите вината. Единственият начин...

Христо Стоянов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

  • Сигнал: Очите на Самуил не светят, разочаровате туристите, включвайте ги поне за Хелоуин

    Писмото до Столична община на изкуствоведката Диана Попова стана повод писателят Христо Стоянов да се възмути от публикувалия го сайт

  • АНТИИЗКУСТВОТО КАТО ИЗБИВАНЕ НА КОМПЛЕКСИ

    "Защо се хвърлят толкова пари за нещо, което никой нито разбира, нито някога ще разбере. За нещо, което след коктейла на откриването вече никой не помни – но самият коктейл се помни. Защо никой от тези куратори не си сложи една такава инсталация в хола, а с парите от нея си купува стари майстори. Защо се обърна гръб на такива като онзи скулптор, който боядисваше ксерокопия на рисунки от Виена, за да може тези, които не могат една линия да направят, не могат един виенски пейзаж да боядисат да тънат в телевизионна и медий-на слава…", пита писателят

  • За момичето, което поне прочете Вапцаров

    "Някаква чалгаджийка пуснала песен по стихове на Вапцаров."

Оставете коментар