Понеделник, 21 Май 2018
Понеделник, 21 Май 2018

Съдът отказа да регистрира партията на Георги Кадиев

Съдът отказа да регистрира партията на Георги Кадиев

Мотивите на СГС са безпочвени, смятат от ПП Нормална държава

Софийският градски съд отказа да регистрира партията на Георги Кадиев "Нормална държава". "Като мотиви Съдът е посочил, че в Устава на партията „не са включени никакви принципи, от които ще се води партията при извършване на дейността си и какви цели ще се стреми да постигне, съответно не са посочени средствата, които ще бъдат използвани за постигането на тези цели", съобщават от партията. Те обаче не приемат аргументите на съда.

"Според нас мотивите на СГС са безпочвени и нарушават процесуалните правила, тъй като учредителните документи на партията покриват всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, каквото е и становището на Прокуратурата. Съдът е достигнал до необоснованите си изводи, след като по наше мнение са нарушени съдопроизводствените правила, за което подробни мотиви ПП Нормална държава ще изложи пред ВКС.

Събраните по делото доказателства и представените документи по никакъв начин не могат да доведат до извод, че ПП Нормална държава във връзка с регистрацията си не покрива всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, а напротив - е партия изцяло подчиняваща дейността си на Конституцията и законите на РБ, в полза на гражданите. Отказът от регистрация е акт на политическа репресия в условията на предстоящи парламентарни избори.

ПП Нормална държава се учреди като антисистемна партия, която се бори с корупцията и липсата на справедливост на всички нива и тази заявка за промяна очевидно не устройва партиите на статуквото и задкулисните кръгове продължават да оказват натиск върху съдебната система. Опитите да бъдем административно отстранени само потвърждават, че заинтересовани политически субекти ще направят всичко възможно да спрат появата на политическата сцена на партия, която ще работи за реформа в държавата. Показателен факт е, че това се случва след като ПП Нормална държава се пребори с политическите назначения, подкрепяйки независима гражданска кандидатура в изборите за кмет на район „Младост".

ПП Нормална Държава ще обжалва отказа пред ВКС и вярваме, че регистрацията на партията ни ще стане факт. Противното би означавало само едно - нарушаване на конституционното право на политическо сдружаване и победа на олигархията над нормалното функциониране на държавата", гласи позицията на ПП Нормална държава.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар