Понеделник, 21 Май 2018
Понеделник, 21 Май 2018

Борисов: Ако иска, следващото правителство да продължи. Ако не - като се върнем ние, ще си го направим

Борисов: Ако иска, следващото правителство да продължи. Ако не - като се върнем ние, ще си го направим

Това заяви премиерът в оставка по повод Плана за противодействие на битовата престъпност

На извънредно заседание правителството в оставка прие План за противодействие на битовата престъпност

„Конвенционалната престъпност продължава да е проблем за сигурността на гражданите. Съществуват зони с повишен риск за имуществото и личността в малките населени места и обезлюдяващите се райони“, се отбелязва в решението на МС.

Планът, предложен от МВР, предвижда в следващите три месеца да има активна патрулна дейност в 5 области в страната, където е най-обезпокоителен криминогенният фактор.

След това ще се разгърне активна патрулна дейност, обясни Румяна Бъчварова. Тя посочи, че благодарение на промените в Закона за МВР вече ще има сътрудници по охраната на границата и по селата сред обучени бивши полицаи и военни.

В националната специализирана полицейска операция ще участват 1140 полицейски автомобила.

Кабинетът отпусна 7 милиона лева за битката срещу битовата престъпност по селата - 5 000 000 лв. са предвидени за текущи разходи за изпълнение на дейности по противодействие на битовата престъпност, а 2 000 000 лв. за закупуване на нови моторни превозни средства.

"Година и половина слушам, освен не може, законът не позволява, нямаме ресурс, оплака се Борисов. МВР-администрацията е устроена така - да обяснява как не може да стане", обобщи Борисов причините, поради които това не се е случило по-рано.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар