Петък, 20 Април 2018
Петък, 20 Април 2018
БСП обеща намаляване на бедността и увеличаване на раждаемостта

БСП обеща намаляване на бедността и увеличаване на раждаемостта

След изборите Нинова обеща "разправа с мафията, подкупите, комисионните, договорките под маса"

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обеща партията й да управлява държавата след предсрочните парламентарни избори, за да изпълни две големи цели - намаляване на бедността и раждане и отглеждане на повече българчета в България. В декларация за началото на новия политически сезон тя заяви, че хората искат промяна и са показали това на предсрочните парламентарни избори.

"Ще управляваме държавата, за да реализираме всичко, което казваме днес. Или промяната, или всички ставаме ненужни", заяви Нинова. От парламентарната трибуна тя заяви, че трябва да има поправки в Изборния кодекс, но след предсрочните избори. Депутати от ГЕРБ се готвят да внесат тази седмица предложения за въвеждане на мажоритарен избор на народни. "Имахте два месеца за референдума и нищо не направихте. Кого мислите, че ще заблудите какво е вашето желание? Интересът ви е материален, а не - народната воля", обърна се лидерът на БСП към ГЕРБ.

След изборите Нинова обеща "разправа с мафията, подкупите, комисионните, договорките под маса", както и работа по "нов икономически модел на България", в основата на който да бъдат собствена икономика и производство. Тя направи заявка още за образование, което да дава кадри на бизнеса; за безплатно здравеопазване за бедните и премахване на нуждата за доплащане за лечение на хората, които са внасяли коректно осигурителни вноски.

Нинова използва декларацията, за да оцени двете години управление на втория кабинет на Бойко Борисов, които - по думите й - били белязани от компромиса и провала. "Две загубени години за България. Две безплодни години", заяви тя. И допълни, че уж трябвало да има пенсионна, образователна, здравна и съдебна реформа, но резултатите са много спорни.

"Смятате ли, че някой българин днес е по-добре, има по-добро здравно обслужване или плаща по-малко за лекарства? Ние не мислим. Днешните пенсионери получиха ли по-високи пенсии? Колеги, побъркахте учители, деца и родители с новите учебни програми. Съдебната реформа бе спорове за власт във ВСС. Има 1.5 млрд. лева излишък, но почувства ли от това народът нещо? Намаля ли бедността? Това е най-голямото предизвикателство пред нас", заяви Нинова от трибуната. Тя попита дали народът живее по-добре след управлението на Борисов и отговори: "Някой сигурно да - 10 фирми, които получават всичко от икономиката. Министърът на здравето, на отбраната и кметът на Пловдив, които са обвиняеми, сигурно живеят по-добре, но гражданите - едва ли".

Лидерът на БСП оцени външната политика на правителството като предателство на националния интерес и "политика на послушание към Меркел и ЕНП". Според Нинова хората в света искали политици-родолюбци, които да въвеждат наказания за тези, които не работят по правилата.

Оставете коментар