Понеделник, 18 Юни 2018
Понеделник, 18 Юни 2018

Депутатите се завърнаха в парламента

Депутатите се завърнаха в парламента

Днешното заседание започна с химна на Република България

След 19 дни ваканция депутатите се върнаха на работа. Днешното заседание започна с химна на Република България, тъй като се открива нова пленарна сесия. В пленарната зала се регистрираха 162 народни представители.

Понеже е първата сряда на месеца, т.е. ден на опозицията в парламента, като първа точка се очаква бъде разгледан предложения от "Атака" проект за решение за осъждане на геноцида над българите в Османската империя.

В дневния ред е и предложено от ГЕРБ решение за приемане на резултатите от референдума, който се проведе на 6 ноември м.г. по инициатива на "Шоуто на Слави". Евентуалното му приемане значи, че парламентът смята резултатите за задължителни.

Днес трябваше да има и блиц контрол, но от депутати се разбра, че премиерът Бойко Борисов и заместниците му няма да дойдат. Според председателя на парламента Цецка Цачева Борисов имал международни ангажименти. От БСП обявиха, че това е недопустимо и единственото оправдание би било, ако в момента ринели сняг по магистрала "Хемус".

Очаква се парламентарните групи да прочетат декларации за старта на новия политически сезон, който се очаква да е много къс - до края на януари. Снощи новоизбраният президент Румен Радев изпрати позиция, че ще разпусне парламента и ще насрочи предсрочни избори веднага след встъпването си в длъжност на 22 януари.

Оставете коментар