Петък, 20 Април 2018
Петък, 20 Април 2018
Бойко Борисов сигурен, че ГЕРБ пак ще управлява

Бойко Борисов сигурен, че ГЕРБ пак ще управлява

Официален гост на събитието е генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес

Нямам съмнение, че ГЕРБ пак ще управлява. Това заяви днес в словото си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва в официалното закриване на предизборната кампания на партията в София град в НДК, театър „Азарян”, предаде репортер на БГНЕС.

Официален гост на събитието е генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес.

„Да не се повтарям от сутринта, а и довечера, искам да си го спестя“, започна бившият премиер. В ГЕРБ има грамотни, умни и можещи хора, подчерта Борисов. Има едно дясно и то се казва ГЕРБ. От ляво дори не са социалисти. Те са опортюнисти, но има една партия, която носи отговорност и когато сгреши си го признава, не сме безгрешни, продължи той. Знам какво трябва да се направи още от първия ден в едно следващо управление. Не може партия с 1-2 процента да говори за реформи, но народът ги е поискал и ние сме длъжни да ги направим, да поискаме мажоритарен вот. Хората искат справедливост, а това, което направихме в София, е три пъти повече, отколкото всеки друг преди нас, подчерта Борисов и обрисува столицата и нейните квартали преди своето управление и днес - по отношение на парковете, на пътищата, кръстовищата, булевардите.

По темата за образованието той отбеляза, че са дали образованието на реформаторите по време на втория мандат и се похвали с резултатите в тази област. Заедно с това се спря и на пропуските- родители на деца, които не пускат децата си на училище, в бъдеще да не получават социални помощи. Сигурност, справедливост, образование, бабите и дядовците, които си гледат внуците да получават до 500 лв., предложи той. Без да вдигаме продукцията не става, работата дава това, което ни е нужно, смята Борисов. Имаме най-ниският външен дълг, нула инфлация, 7% безработица, изреди той.

Нашата идеология, че всички в България са равни, когато става дума за отговорни постове, стига да отговарят на критериите. Апелирам към моите колеги политици, които се държат грозно- в понеделник държавата трябва да бъде по-стабилна от всякога, призова Борисов. От едната страна на София е Косово, от другата- Крим и затова бяхме така резки, когато осъдихме Крим, когато се прекрояват граници, припомни той. Затова не съм си позволил да използвам каквито и да е епитети по адрес на опонентите. В ЕС съм казвал, че мигрантската вълна трябва да се спре извън ЕС, тогава преди години ме упрекваха, че не съм прав. Минаха години и направиха това, което казах, похвали се Борисов. В ЕС семействата на различните групи са най-здравите, най-успешните, неслучайно говорим за европейско семейство. Всеки ден чувам постановление 208 да се отмени, вашият президент командва МС, защо на първото си заседание не го отмениха, вече два месеца, посочи той.

 Заради споразумението ни с Турция България има нула процента натиск по границата и то работи и до ден днешен много добре и дано мине скоро референдумът там, за да се успокоят нещата, обясни Борисов.

Пред членовете и симпатизантите на ГЕРБ говориха също Цветан Цветанов, Томислав Дончев и Владислав Горанов.

Сега и през изминалия месец бяхме най-добрите, бяхме близо до хората- и говорихме, и ги слушахме, заяви Дончев. Когато някой с нездрав ентусиазъм иска да разруши нещо, което градихме, когато се поставя под въпрос институционалния ред, правата, реда- изобщо не е смешно, добави той. Илюзиите предлагат лесен път, затова изборът е труден и за него трябват критичност и разум, подчерта Дончев. Победата не е да смачкаш другия, тук не говоря за лидерите, тя е друго- за запазиш разума си, реализма, да бъдеш умен, близо до хората и да бъдеш смел, каза той.

Преди месец открихме кампанията с ясни намерения и силен екип, положихме усилия да стигнем до хората, водихме кампания, без да спестяваме грешките, не се подведохме по популизма, заяви и Владислав Горанов. Искам да ви уверя, че усилията си заслужават, подчерта той. Не вярвам, че другите имат нашата експертиза, нашия опит, нашия морал, смята Горанов.

Победата ще бъде факт, бе посланието и на зам.председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. В тази кампания усетих, че за 29 дни само една вечер бях в София. Трябваше да преодоляваме разделението и страха, насадени от нашите опоненти, продължи той. Но когато сме с тези хора те вярват, че единственият шанс за България е ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов, каза Цветанов. Единственият път на страната ни е Европа със столица Брюксел, посочи той. ГЕРБ ще спечели изборите и ще имаме стабилно правителство след 27 март, повтори той.

София ще спечели с 11% разлика с БСП, категоричен бе Цветанов, отчитайки ползи за ГЕРБ. Не искаме България да председателства ЕС, начело с Корнелия Нинова, а това да бъде Бойко Борисов, изрази надежда зам.председателят на ГЕРБ. Хората питаха с кой ще правим коалиция, аз казах с кого няма да правим коалиция- това са БСП, ДПС и ДОСТ, продължи той. ГЕРБ няма да позволи да ни отклонят от единствения възможен път- европейският, смята Цветанов.

Демокрацията трябва да бъде защитавана и основно от страна на хора, които застъпват антиевропейски позиции, заяви в словото си генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес. Той поздрави ГЕРБ, която в мандата си се е погрижила за стабилността на страната. Бойко Борисов доказа, че може да постига това, че може да води България напред, подчерта Лопес.

 

Оставете коментар