Вторник, 22 Май 2018
Вторник, 22 Май 2018

Koалиционното споразумение между ГЕРБ И ОП готово другата седмица

Koалиционното споразумение между ГЕРБ И ОП готово другата седмица

Нямаме разминавания в темите, които коментирахме, посочи Делян Добрев

Надявам се другата седмица да приключим с коалиционното споразумение. Това заяви Делян Добрев след края на поредната преговорна среща между ГЕРБ и Обединени патриоти (ОП), предаде репортер на БГНЕС.

Обсъдихме структурата на коалиционното споразумение, начинът за вземане на решения. Нямаме разминавания в темите, които коментирахме, посочи Делян Добрев.

„Утре ще имаме първия чернови вариант на коалиционното споразумение и ще продължим с преговорите. Докато не постигнем съгласие по коалиционното споразумение няма как да кажем повече подробности. В коалиционното споразумение има структура на Министерски съвет, но на този етап нямаме окончателно прието между страните коалиционно споразумение“, посочи той.

Добрев припомни, че в стратегическия документ на двете формации - от 21 страници, се посочва, че правителство се съставя за четири години и нито един от партньорите в него няма самоволно да подава оставка.

От своя страна лидерът на Атака Волен Сидеров обясни, че преговорите между ГЕРБ и ОП продължават и утре. „Днес говорихме и работихме по уточняване на коалиционното споразумение. Не сме го приключили и предстои още работа по него. Преговорите текат в много съглашателна атмосфера. Всичко ще бъде направено с максимум съгласие, да се работи добре като един смазан механизъм и да има стабилност това, което правим“, каза още Сидеров

Оставете коментар