Вторник, 22 Май 2018
Вторник, 22 Май 2018

БСП иска замразяване на депутатските заплати

БСП иска замразяване на депутатските заплати

3210 лева е основната заплата на народните представители

Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев съобщи, че внасят проекторешение за замразяване на заплатите на депутатите.

Жельо Бойчев уточни на брифинг в парламента, че възнагражденията на народните представители трябва да бъдат замразени към база "декември 2016 година". Той посочи, че ГЕРБ и Обединените патриоти обещават евентуално увеличение на доходите на българските граждани към края на мандата.

Смятаме за крайно неприемливо възнагражденията на народните представители за сметка на това да се актуализират на всеки три месеца, добави Бойчев.

3210 лева е основната заплата на народните представители. Това е рекорд и е по-висока с 234 лева в сравнение с възнаграждението на 43-тия парламент, отбелязват от левицата.

Най-малкото, което може да направим е с личен пример са изразим съпричастност с гражданите, които живеят под и около прага на бедността, изтъкна Бойчев.

Предлагаме заплатите на депутатите да се замразят. Това е личен пример, а не популистки ход", продължи Нинова и обяви, че всички пенсии трябва да се преизчислят. Това лидерът на "БСП за България" заяви в политическата декларация на коалицията в първия работен ден на новото Народно събрание вчера.

Левицата е подготвила за внасяне и проектозакон за допълнение на Кодекса за социално осигуряване, който предвижда преизчисляването на всички пенсии от 1 юли тази година на база средният осигурителен доход за 2013 г.

Оставете коментар