Понеделник, 18 Юни 2018
Понеделник, 18 Юни 2018

Борисов за оставката на Павел Тенев: Постъпката му е достойна, случаят е приключен

Борисов за оставката на Павел Тенев: Постъпката му е достойна, случаят е приключен

По думите на премиера тези, които искат оставката на Валери Симеонов, трябва да искат оставката и на Корнелия Нинова, която потупа по рамото Крум Зарков

“Благодаря на Павел Тенев за достойната постъпка“. Така премиерът Бойко Борисов коментира оставката на зам.-министъра на регионалното развитие заради негова снимка с нацистки поздрав, публикувана преди 8 години в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“. Лидерът на ГЕРБ присъства на Третия пролетен бал на КРИБ.

„Той оцени, че стана скандал от това, че се е снимал през 2009 г. с жена си в музей на восъчните фигури... Ако не беше на този пост и не беше такава ситуацията...сигурно много хора го правят. Разговарях и с Валери Симеонов, подписах оставката и за мен случаят е приключен. Реагирах по възможно най-добрия начин, заяви министър-председателят. От всичките зам.-министри на Обединените патриоти Тенев беше най-добрият и най-подготвеният. Истински съжалявам, че това се случва заради подобна глупост от негова страна. Това е удар за кариерата му. Човешко е по време на командировки да се правят такива шеги, каза Бойко Борисов.

По думите на премиера тези, които искат оставката на Валери Симеонов, трябва да искат оставката и на Корнелия Нинова, която потупа по рамото Крум Зарков, когато се шегуваше по брутален начин със съдбите на хората.

„Когато председателят на върховния касационен съд поиска среща с премиера, мога да го поканя и да чуя какво ще каже, заяви той по повод настояването на Лозан Панов да се срещне с него. 

Междувременно Бойко Борисов предупреди, че правителството започва война срещу жертвите на пътя, в което да се включи цялото общество.

"Всяка година по пътищата загиват близо 1000 човека, това трябва да се спре и правителството ще направи всичко необходимо за подобряване на инфраструктурата, средства няма да се пестят", каза още Борисов. И допълни, че докато идвал за бала на КРИБ колата му била изпреварена от бясно каращи мотористи. Поръчал съм да ги издирят кои са, но те нямаха номера, така че не знам дали ще стане, каза премиерът.

Оставете коментар