Понеделник, 18 Юни 2018
Понеделник, 18 Юни 2018

Симеонов: Не съм говорил за шегаджийски снимки в Бухенвалд

Симеонов: Не съм говорил за шегаджийски снимки в Бухенвалд

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че ще съди в. "Сега" за невярната информация

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че ще съди в. "Сега" за невярна информация, защото не бил казал, че си е правил шегаджийски снимки в Бухенвалд.

На извънреден брифинг в Областната администрация в Бургас заради скандала, довел до оставката на зам.-министър, Симеонов каза, че срещу него се води негативна пропаганда от вестника, който манипулирал интервю с него.

Именно "Сега" го потърси за коментар около снимката с нацистки знак на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев и го цитира да казва, че е несериозно да се иска отстраняването му, защото това били глупости".

Изданието съобщи, че малко по-късно Симеонов сам се е обадил и е допълнил, че през 70-те години на миналия век, когато бил студент, го завели в лагера "Бухенвалд" и:

"Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там... Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село".

Днес вицепремиерът и съпредседател на "Обединени патриоти" заяви още:

"Този вестник ще бъде съден. Никога, по никакъв начин не съм произнасял думите, изнесени в заглавие, че съм правил шегаджийски снимки в Бухенвалд. Става въпрос за атака срещу правителството. Това се използва за политически цели. Съжалявам, че давам интервю на всеки, който поиска, разчитайки на коректността на журналистите".

На въпрос дали би си подал оставката, ако БСП му я поискат, той отговори, че това няма да се случи.

"Бих я подал тогава, ако моите партньори и коалиционният ни партньор я поискат. България има нужда от добро правителство", каза Симеонов, цитиран от "Фокус".

По-рано днес финансовият министър Владислав Горанов заяви, че в правителството не се обсъжда оставката на вицепремиера.

Освен острата реакция на БСП, които още вчера заявиха, че такива хора като Симеонов нямат място във властта, днес и от ДПС поискаха Патриотите незабавно да излязат от управлението.

"Имаме прекрасни отношения с Израел и някаква дебалашка шега вкарва държавата в неудобна ситуация. Отстраняването на един зам.-министър не може да замаже този скандал", заяви зам.-председателят на парламентарната група Хамид Хамид.

Оставете коментар