Неделя, 22 Април 2018
Неделя, 22 Април 2018
ГЕРБ: Да интегрираме всички мигранти, влезли вече в Европа

ГЕРБ: Да интегрираме всички мигранти, влезли вече в Европа

Фандъкова посочи, че София е символ на толерантността.

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията на Цветан Цветанов заяви, че ситуацията в Европа вече е коренно променена заради навлизането на 1,5млн. бежанци, които са променили цялостната политическа ситуация.

Той изтъкна, че това, което се наблюдава в момента, е популизъм и радикални течения, които по същество ни отдалечават от ценностите, които всички се стремим да изповядваме, пише news.bg.

Цветанов заяви, че този проблем няма да бъде решен за месец или два и ще минат много десетилетия за справяне в ситуацията и посочи, че въпреки критиките към решенията, взети от Германия, това е страна, която с политиките и действията си, се стреми действително да интегрира бежанците, така че те да се придържат към ценностите, които ни обединяват.

„Според мен основното е действително да можем да интегрираме всички тези, които вече са в Европа”, заяви Цветанов.

По думите му усилията на международната общност е колкото е възможно по-скоро да бъдат спрени военните действия в Сирия и така да бъде неутрализиран източникът на тази бежанска вълна. (която идва от Африка, Афганистан, Пакистан, Ирак и др. "сирийски провинции")

От своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова отбеляза, че справянето с миграционната вълна налага въпроса за сигурността и гарантирането на обществения ред като най-голямото предизвикателство. Тя посочи, че всеки ден виждаме полицейските операции и Столична община работи непрекъснато за подобряване на осветлението и осигуряване на видеонаблюдение.

„Моето настояване е за по-голямо полицейско присъствие”, заяви Фандъкова. Тя посочи, че София е символ на толерантността.

Оставете коментар