Сряда, 25 Април 2018
Сряда, 25 Април 2018
Симеонов пожела да си вземем БМФ от Домусчиев, Борисов привика "патриотите" в МС

Симеонов пожела да си вземем БМФ от Домусчиев, Борисов привика "патриотите" в МС

По-рано вицепремиерът Валери Симеонов настоя в интервю за Нова телевизия за преразглеждане на приватизацията на Български морски флот

Премиерът Бойко Борисов свика съпредседателите на „Обединени патриоти“ – Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров на среща за коалиционните политики в сградата на Министерски съвет, съобщи OFFNews. От медията предполагат, че срещата има връзка с отправените по-рано нападки на вицепремиера Валери Симеонов срещу близкия до ГЕРБ бизнесмен Кирил Домусчиев.

По-рано вицепремиерът Валери Симеонов настоя в интервю за Нова телевизия за преразглеждане на приватизацията на Български морски флот.

Лидерът на НФСБ настоява държавата да отдели 2,4 милиона лева, за да обжалва пред ВКС решение на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата. Според това решение правителството се задължава да промени условията в договора за приватизацията на БМФ и да заплати определена сума. БМФ бе приватизиран през 2008-а от фирмата на братя Домусчиеви KG Maritime Shipping.

Пред Нова тв Симеонов заяви: „Поставих въпроса за приватизацията на Български морски флот от KG Maritime shipping, фирмата на братя Домусчиеви, които, след като са приватизирали 2008-а БМФ, са нарязали половината кораби. От персонал 2360 човека, които трябва да имат на догодина, към момента имат 124 работещи и всичко това не е основание за прекратяване на приватизацията, можете ли да си представите?".

Вицепремиерът поставил този въпрос и на предишното заседание на МС. 

Симеонов се оплака и от действията на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и поиска оставката на шефката й инж. Милка Гечева.

Вицепремиерът обясни, че е поставил тези въпроси пред премиера, но не е получил отговор. "Не особено безсилен, а по-скоро саботиран се чувствам. Но аз не се отказвам лесно, първо. Второ - аз искам да напомня на нашите партньори, че все пак ние не сме от ГЕРБ. Ние сме самостоятелна политическа сила, която не е влязла в управлението, за да заеме определени постове и за да се кипри на тях и да се снима по коктейлите", заяви Симеонов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар