Вторник, 19 Юни 2018
Вторник, 19 Юни 2018

Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов ще бъдат разпитвани за НДК

Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов ще бъдат разпитвани за НДК

Доскорошният директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош е призован да се яви в Столичното следствие в качеството му на обвиняем на 20 юли

Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов ще бъдат разпитвани за НДК. Това заяви пред журналисти днес главният прокурор Сотир Цацаров, предаде БГНЕС.

„Министри ще бъдат извикани и разпитвани за НДК - при всички случаи мисля, че ще бъдат призовани Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов, с оглед на негови твърдения, че той е поискал да смени Мирослав Боршош, но в момента, в който се е върнал от отпуск вече не е бил принципал на НДК”, посочи главният прокурор. Той уточни, че статутът на Мирослав Боршош е „лице, което е получило призовка за явяване с цел повдигане на обвинение за престъпление за нецелесъобразно изразходване на средства“.

Доскорошният директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош е призован да се яви в Столичното следствие в качеството му на обвиняем на 20 юли (четвъртък).

Относно това дали ще бъдат разследвани други хора, освен Боршош, Цацаров поясни, че това зависи от преценката на наблюдаващия прокурор, като до момента е само той.

„Ние работим от сигнална справка на ДАНС, всичко друго е добавено към тази справка. Включително това, че наблюдаващият прокурор е изискал почти всички сключени договори с външни изпълнители, които Боршош като директор на НДК, е сключвал. Работи се по всички възможни линии. Тази, за която в момента е на лице готовност за начално работно обвинение, е тази по сигналната справка на ДАНС за 17-те млн. В тази справка има имена на министри с оглед на гласуването на решението за увеличаване капитала на НДК, но не и за злоупотреби от тях“, посочи главният прокурор.

Относно това дали парламентарната комисия за НДК може да повлияе на разследването, Цацаров заяви, че същият въпрос може да се зададе тогава дали резултатите от комисията ще предпоставят разследването на прокуратурата.

„НС има право на временни комисия. Утре в 14.00 часа на такава временна комисия съм поканен и аз, и ще се явя в знак на уважение към НС. Друг е въпросът, че мога да посоча факти от досъдебното производство, каквито наблюдаващият прокурор смята, че не са следствена тайна и аз ще спазя закона“, посочи още Сотир Цацаров.

Оставете коментар