Сряда, 20 Юни 2018
Сряда, 20 Юни 2018

ДПС изключи кмета на Хитрино и председателя на Общинския съвет

ДПС изключи кмета на Хитрино и председателя на Общинския съвет

"Основната причина е, че са твърде много сигналите от гражданите на Хитрино, че възстановяването на Хитрино не върви съобразно техните очаквания", каза Йордан Цонев.

 Централното оперативно бюро вчера взе решение да изключи двама души от ДПС – кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмед. Няма да подкрепим законопроекта в зала. Това заяви пред журналисти народният представител от ПГ на ДПС Йордан Цонев.

 „Основната причина е, че са твърде много сигналите от гражданите на Хитрино, че възстановяването на Хитрино не върви съобразно техните очаквания. Няма прозрачност в дейността на кмета и на общинската организация, в частност на Общинския съвет. Дори членовете на Обществения комитет, който бе създаден във връзка с възстановяването на Хитрино и разходването на средствата, нямат информация какво става там”, обясни Цонев. 

”Кметът се държи арогантно, не дава информация. Сайтът, който трябва да поддържат с информация за постъпилите средства, не дава информация”, допълни той. Цонев не каза дали има съмнения за финансови злоупотреби. „Винаги непрозрачността води до съмнения за такива неща”, аргументира се Йордан Цонев. 

Оставете коментар