Петък, 25 Май 2018
Петък, 25 Май 2018

Гергов кани депутати и областни председатели на БСП за сформиране на движение

Гергов кани депутати и областни председатели на БСП за сформиране на движение

Крайната цел е коалиция с ГЕРБ

Областният председател на БСП и мастит бизнесмен Георги Гергов кани депутати от БСП да се включат в честването на 9-ти септември в местността Копривките.

Интересното събитие обаче е банкетът, който Гергов ще даде в хотела си за решилите да се отзоват на поканата му и който е плануван за 8 септември.

Нощувките в луксозния "Санкт Петербург" също ще са за сметка на домакина. Това издаде депутат от БСП, който лично е получил покана от пловдивския олигарх по телефона.

Според запознати банкетът с мотив "просто да се видим" ще се превърне в учредително събрание за ново движение вътре в левицата, чийто идеолог ще е Гергов, но за лице на организацията ще бъде избран по-млад партиец. Идеята е от Копривките да дойдат с автобуси в София, където ще се присъединят към тържествата на Софийската организация.

Стратегическата цел на движението ще бъде подготвяне на почвата за коалиция с ГЕРБ. Припомняме, че Гергов бе част от ръководството на БСП и сам обяви в национален ефир, че е бил за участие на левицата в управлението с партията на Бойко Борисов - нещо, от което съпартийците му категорично се разграничиха.

Изявлението му стана повод партийци от Пловдив да се обърнат с гневно писмо до централата на столетницата с искане той да бъде санкциониран.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар