Сряда, 20 Юни 2018
Сряда, 20 Юни 2018

Николай Нанков обсъди с посланика на Румъния възможността да бъде изграден трети мост на река Дунав

Николай Нанков обсъди с посланика на Румъния възможността да бъде изграден трети мост на река Дунав

Двамата обсъдиха програмата за трансгранично сътрудничество, изпълнявана съвместно от двете държави

България има желание официално да предложи да бъде изграден трети мост на река Дунав между Румъния и нашата страна, като това бъде подкрепено с приемането на общ съвместен документ. Възможно е това да стане на съвместното правителствено заседание между двете държави, предвидено да се проведе през следващия месец. Това стана ясно днес по време на срещата, която министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков проведе с посланика на Румъния в Република България Йон Гъля, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. "От наша страна преобладава мнението, че той трябва да бъде при Русе, източно от града", посочи регионалният министър.

Двамата обсъдиха програмата за трансгранично сътрудничество, изпълнявана съвместно от двете държави, и изразиха задоволство от постигнатите резултати от периода 2007 – 2013 г. Коментирано бе и текущото изпълнение на Програма Интеррег V-А Румъния - България, като бе отчетен добрият напредък по нея до момента. "Очакваме да видим как ще се развие третата покана за набиране на проектни предложения по нея", отбеляза Йон Гъля. Срокът за подаване на предложения по втората стъпка за кандидатстване по нея е 16 октомври 2017 г., стана ясно по време на срещата.

Министър Нанков и посланикът на Румъния в България коментираха и конкретни казуси, касаещи реализация на програмата, възможности за решаването на които ще се търсят съвместно.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар