Четвъртък, 20 Септември 2018
Четвъртък, 20 Септември 2018

Андрей Райчев за проваления КСНС: Румен Радев е единственият победител срещу ГЕРБ

Андрей Райчев за проваления КСНС: Румен Радев е единственият победител срещу ГЕРБ

Най-голям интерес от политическата криза има ДПС, защото цената им се вдига, убеден е социологът

Появиха се информации, че управляващите извършват бойкот на КСНС. У мен по-скоро остава усещането, че президентът Румен Радев не може да удържи водещите политически фигури в една стая. Тази ситуация е опасна за президентската институция. Президентът влиза в една роля, в която води битка и не е надпартиен. Рискът е, че Румен Радев се превръща в крило, а не в обединител. Това се използва максимално добре от премиера Бойко Борисов. Това коментира пред политологът Димитър Ганев. Заедно с него гост беше и Андрей Райчев.

"Аз виждам нещата по малко по-различен начин. Президентът бе раздразнен от факта, че сделката за "Грипен"-ите му бе отнета. Точно тогава той изръмжа за битката. Румен Радев е единственият победител срещу ГЕРБ. Идеята, че те ще му кажат какво да прави е смехотворна. Днес Бойко Борисов направи демонстрация със закъснението за КСНС. Най-голям интерес от кризата имат ДПС, защото цената им ще се вдигне", разкри Райчев.

"Натискът, който оказва Румен Радев на ГЕРБ, се оказва по-скоро консолидиращ за управляващата коалиция. Днес на КСНС отсъстваха Валери Симеонов, Волен Сидеров, Красимир Каракачанов. Патриотите бяха пратили втората цигулка Явор Нотев", допълни Ганев.

"На Бойко Борисов уникално му излизат външнополитическите карти. За пръв път в новата ни история се събраха всички лидери на Балканските страни и България е център на балканската политика. Ние сме добрия образец в момента. България наистина може да изкяри много от това свое положение. В същото време на вътрешната сцена му се случиха три неприятни истории - заплахите и ултиматума от Валери Симеонов, Антон Тодоров и оставката на Делян Добрев", обяви от своя страна Райчев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар