Сряда, 15 Август 2018
Сряда, 15 Август 2018

Москва обвини САЩ в саботаж на примирието в Сирия

Москва обвини САЩ в саботаж на примирието в Сирия

От контролираната от САЩ зона между 2 и 3 октомври са преминали около 600 терористи. Около 300 членове на „Ислямска държава“ са направили опит да блокират трасетата, по които преминават хуманитарните конвои

Министерството на отбраната на Руската федерация очаква срив на примирието в четвъртата зона на деескалация в Сирия, а отговорността за саботажа ще бъде на САЩ. Това заяви в сряда говорителят на военното ведомство в Москва ген.-майор Игор Конашенков, предава РИА Новости, цитирана от "Фокус". 

Съгласно информацията, представена от него, от контролираната от САЩ зона между 2 и 3 октомври са преминали около 600 терористи. Около 300 членове на „Ислямска държава“ са направили опит да блокират трасетата, по които преминават хуманитарните конвои. 

„Въпросът по какъв начин от контролираната от САЩ зона в Ат Танф около 300 членове на „Ислямска държава“ са преминали с пикапи и са опитали да блокират стратегически важното трасе Дамаск - Дейр ез-Зор, по което се извършва снадяването на сирийската войска и доставката на хуманитарна помощ за населението, остава без отговор“, подчерта Коношенков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар