Сряда, 15 Август 2018
Сряда, 15 Август 2018

БСП свиква изненадващ конгрес на 28 октомври

БСП свиква изненадващ конгрес на 28 октомври

Основните теми на партията ще бъдат Бюджет 2018 и подготовката ни за европредседателството

БСП свиква изненадващ конгрес в края на октомври, съобщи „Канал 3“. Основните теми на заседанието на 49 конгрес на партията ще бъдат Бюджет 2018 и подготовката ни за европредседателството, като доклад по темата ще изнесе президентът на ПЕС Сергей Станишев.

Очаква се форумът да бъде свикан с решение на Националния съвет на партията, който се събира в събота, 14 октомври, научи Епицентър.бг.

Основният ръководен орган на БСП – конгресът, е постояннодействащ и делегатите му могат да бъдат свикани на заседание по всяко време. По устав всяка година трябва да има такова. Последното заседание на конгреса бе преди предсрочните парламентарни избори. Червените се събраха на знаковата дата 4 февруари и тогава лидерът на партията Корнелия Нинова обяви война на паралелната държава.

Според „Канал 3“ заседанието ще бъде само един ден и ще се проведе най-вероятно в НДК. Червените планирали то да се състои в първия уикенд на ноември, но отбелязването на Архангелова задушница точно тогава ги накарало да променят плана си.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар