Неделя, 21 Октомври 2018
Неделя, 21 Октомври 2018

Китайци предлагат откриване на български туристически център в 9-милионен град

Китайци предлагат откриване на български туристически център в 9-милионен град

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие делегация от китайската провинция Хънан, водена от Су Фугун, председател на туристическата асоциация.

Гостите предложиха създаването на български туристически център в 9-милионния град Джънджоу, за който са готови да предоставят офис. Бе обсъдена и идеята в този бъдещ център китайските туристи да могат да подават документи за визи, за да се улесни административното им обслужване. В момента в Китай български визи се издават само в посолството в Пекин и в генералното консулство в Шанхай.

Министър Захариева изтъкна, че има голям неоползотворен потенциал за привличане на китайски туристи. Миналата година страната ни са посетили 20 000 граждани на Китайската народна република, докато за сравнение 500 000 техни сънародници са избрали за почивка и екскурзии Чешката република.

Китайската провинция Хънан е трета по население в страната с 95,3 млн. жители и е петата по икономическа мощ, уточняват от Министерството на външните работи.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар