Вторник, 23 Октомври 2018
Вторник, 23 Октомври 2018

Ново ключово споразумение между преговарящите в Германия

Ново ключово споразумение между преговарящите в Германия

Съюзът (ХДС/ХСС) и Германската социалдемократическа партия са постигнали ново важно споразумение по още един от въпросите в официалните преговорите за коалиция, която ще управлява федералната република, предава Reuters.

След като по-рано бе постигната договорка по ключовия въпрос за събиране на семействата на бежанците, днес (31 януари) двете политически формации се съгласиха да поставят тавана на пенсионните вноски на 20% от индивидуалната работна заплата. В предварителното коалиционно споразумение, постигнато по-рано този месец, Съюзът (ХДС/ХСС) и ГСДП също така се договориха пенсиите да достигнат до 48% от средната работна заплата в страната до 2025 г.

Свързани статии (по етикет)

  • Задава се нов крах за Ангела Меркел

    Изборите в неделя в провинция Хесен, Централна Германия, може да решат бъдещето на канцлера Ангела Меркел.

  • Украйна се договори с МВФ за ново стендбай споразумение

    Украйна се договори за ново стендбай споразумение с Международния валутен фонд (МВФ) снощи на стойност 3,9 милиарда долара, което ще помогне на страната да поддържа финансовата си стабилност и доверието на инвеститорите преди период на избори догодина, предаде Ройтерс.

  • Краят на Меркел вече се вижда

    Политическото земетресение от Бавария ще се усети чак в Берлин. След местния вот в южната германска провинция много германски медии вече виждат края на ерата Меркел.

Оставете коментар