Вторник, 25 Септември 2018
Вторник, 25 Септември 2018

Владимир Путин провел разговор с Доналд Тръмп, предаде поздрави на Махмуд Абас

Владимир Путин провел разговор с Доналд Тръмп, предаде поздрави на Махмуд Абас

Владимир Путин и Доналд Тръмп са провели телефонен разговор в понеделник вечер. Това призна самият руски държавен глава при посещението на палестинския лидер Махмуд Абас в Москва.

Руският президент обаче не пожела да навлиза в подробности за разговора си с американския си колега.

„Просто имах телефонен разговор с президента на САЩ, г-н Тръмп. Разбира се, ние говорихме за израелско-палестинските отношения. Искам да Ви предам най-добри пожелания от него", обърна се Путин към Абас.
Путин и Абас обсъдиха ситуацията в региона и двустранните отношения между Русия и Палестина. Руският президент обяви, че ситуацията в момента е „далеч от това, което всички искаме да видим".

Срещата се проведе в изключително тесен формат, като освен двамата президенти присъстваха от страна на Русия външният министър Сергей Лавров и президентския съветник Юрий Ушаков, а Махмуд Абас бе придружен от министъра на външните работи Риад Малки и министъра по гражданските дела Хеюсейн Ал-Шейх, предава ТАСС.

Свързани статии (по етикет)

 • Борисов се ръкува с Тръмп (Видео)

  Премиерът Бойко Борисов участва в срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците", организирана от президента на САЩ Доналд Тръмп в Ню Йорк. За събитието се похвали самият Борисов в официалната си страница във Фейсбук.

 • Борисов вече е в Ню Йорк, започна форумът, организаран от Тръмп

  "Започва срещата на високо равнище "Глобален призив за действие за справяне със световния проблем с наркотиците", организирана от президента на САЩ Donald J. Trump, на която България е съдомакин", това написа преди минути премиерът Бойко Борисов в официалната си страница във Фейсбук.

 • Орбан, Cui bono и онзи немец, дето постоянно ми крие чехлите

  Постоянно използваната опорка, че подкрепата за Орбан била подкрепа за Путин, е дълбоко комунистическа по своя характер, даже архи-комунистическа

  Автор: Любен Дилов – син, https://dilov.info

Оставете коментар