Неделя, 23 Септември 2018
Неделя, 23 Септември 2018

Премирът Борисов ще посети Турция утре

Премирът Борисов ще посети Турция утре

Двамата министър-председатели ще проведат разговори в офиса на кабинета в Измир

Премиерът Бойко Борисов ще посети Турция на 12 юни, където ще се срещне с колегата си Бинали Йълдъръм. Това съобщи Анадолската агенция, като се позова на съобщение от правителствената пресслужба в Анкара.
 
В него се посочва, че двамата министър-председатели ще проведат разговори в офиса на кабинета в Измир. Те ще обсъдят сътрудничеството в сферата на икономиката, енергетиката и културата, както и проблеми на турския етнос в България, и други регионални теми. Датата на визитата на Борисов в Турция съвпада с церемонията по въвеждането в експлоатация на Трансанадолския газопровод (TANAP), по който азербайджанският газ през Турция ще бъде доставян в Европа.
 
Проектът получи названието „Енергийният път на коприната“, той ще допринесе особено много за енергийната сигурност на Турция. Церемонията по официалния пуск на участъка от 1340 км на газопровода ще се състои на компресорно-измервателната станция в провинция Ескишехир в Северо-западна Турция.
 
Очаква се в церемонията на 12 юни да участват президентите на Турция Реджеп Тайип Ердоган, на Азербайджан Илхам Алиев, на Грузия Георгий Маргелашвили и министрите на енергетиката на страните-участнички в проекта.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар