Събота, 20 Октомври 2018
Събота, 20 Октомври 2018

Шегува ли се Валери Симеонов, че БСП и ДПС ще дойдат на власт?

Шегува ли се Валери Симеонов, че БСП и ДПС ще дойдат на власт?

Симеонов ще „скъса на гладко бягане” Каракачанов

С остри критики към управляващата коалиция и работата на правителството излезе вицепремиерът Валери Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Симеонов коментира кризата с чумата по овцете и козите. Според него мерките за недопускане на разпространение на заразата са се забавили:  "Всеки се опитва да вади някакви политически дивиденти от тази епидемия. Трябваше много по-рано да се сложат постове. Полицията да постанови пропусквателен режим, дезинфекция. Гледаме безумни сцени - хора със защитни дрехи от санитарните служби и край тях хора с работно облекло. Обикалят, викат, с камери снимат. Безумие е това", каза Симеонов.

След вчерашния протест на животновъдите пред Министерския съвет бяха освободени четирима души от земеделското министерство по искане на премиера Борисов.
"За какво бяха тези уволнения? Тази чума може да засегне цяла България", каза вицепремиерът и подчерта, че трима от четиримата уволнени служители са професионалисти. 
"По този начин не може да се управлява държавата. Когато улицата, протестите и телевизиите диктуват дневния ред на обществото, значи има нещо сбъркано в управлението", категоричен бе гостът в "България сутрин". И продължи в колоритния си стил: "Масуд и Терез, кравата Пенка и козичките на баба Дора ми идват малко много".
Валери Симеонов изрази своите съмнения дали протестиращите животновъди отглеждат добитъка си по правилата и дали не са "консуматори на европейски помощи".

Валери Симеонов за пореден път нападна и министъра на туризма Николина Ангелкова:

"В себе си съм убеден, сравнявайки шумовата среда миналата и тази година, че има ефект. Основните нарушители бяха предприели много сериозни мерки по обезшумяването. Аз съм вицепремиер и последният с който ще се координирам е Николина Ангелкова", заяви Симеонов.

Според него е повече от ясно, че министърът на туризма осигурява "чадър" на определени заведения по Черноморието.

Валери Симеонов коментира и казуса с Мая Манолова по време на Тристранката във вторник. Тогава омбудсманът Мая Манолова не беше допусната да участва в заседание на Националния тристранен съвет. Валери Симеонов оправда действията си като председател и отстраняването ѝ от залата с правилника на Съвета.

"Пристига Мая Манолова, без да е предупредила нито мен, нито някой от присъстващите, без да е поканена. Този Тристранен съвет си има правилник, не мога да го наруша", отбеляза той.

Симеонов се въздържа от оценки на коалиционните партньори, но допусна, че може да се стигне до избори заради липса на каквото и да е съобразяване с партньорите. Оставянето му в коалицията е въпрос на колективно решение, но макар и на шега, допуска БСП и ДПС да се върнат на власт, въпреки че няма да е добре за държавата, заключи вицепремиерът.

А по повод зачестилия "приятелски огън" от страна на лидера на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов, Валери Симеонов заяви: "Каракачанов е доста по-млад от мен, за да ми дава оценки дали съм уморен или не съм. Мога да го опъна на 100 метра гладко бягане, да видим кой е по-уморен... Ще го скъсам на гладко бягане". 


Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар