Четвъртък, 24 Май 2018
Четвъртък, 24 Май 2018

В Русия днес е ден на национален траур

В Русия днес е ден на национален траур

В неделя, 25 декември, Владимир Путин е подписал указ за национален траур за загиналите при катастрофата на Ту-154 в Черно море

Руският президент е постановил да бъдат спуснати националните знамена в цялата страна и предложил на културните институции и телевизионните оператори да отменят развлекателните мероприятия и предавания, както и да предприемат необходимите мерки за оказване на помощ на семействата на загиналите.

Рано сутринта на 25 декември самолет Ту-154 на Министерството на отбраната на Русия, на път за Сирия, се разби в Черно море близо до Сочи. Самолетът е изчезнал от радара след напускането на Адлер, където е заредил  гориво. На борда са били 92 души - 84 пътници и 8 членове на екипажа.

В първия ден от операцията по издирване са намерени телата на 11 от загиналите. Пълният списък на хората, които са били на борда е публикуван на интернет страницата на Министерството на отбраната.

В деня на траур НТВ сваля от ефир рекламите и всички развлекателни рубрики. "Първи канал" се отказва не само от реклами в деня на траур, но също така и от шоуто «Давай поженимся» и ток-шоуто на Иван Ургант.

Оставете коментар