Понеделник, 18 Юни 2018
Понеделник, 18 Юни 2018

Путин коментира атаката над Сирия

Путин коментира атаката над Сирия

Американската атака сериозно вреди на руско-американските отношения

Американските удари в Сирия са агресия срещу суверенна държава, смята президентът на Русия Владимир Путин, предаде Фокус, като цитира ТАСС.

"Путин също така вижда в ударите в Сирия от страната на САЩ опит за отвличане на внимание на световната общност от многобройните жертви сред цивилното население в Ирак", допълни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Президентът Путин счита американските удари в Сирия като агресия срещу суверенна държава в нарушение на международното право, при това под измислен предлог", подчерта Песков.

Американската атака сериозно вреди на руско-американските отношения, "които и без това са в плачевно състояние" и пречи ефикасно да се противодейства на тероризма, заяви Песков, предавайки мнението на Путин.

Руският президент е на мнение, че американският удар е опит да се отвлече вниманието на света от многото жертви сред мирното население в Ирак, добави Песков.

"И най-вече Путин счита, че тази стъпка не ни приближава към крайната цел в борбата с междунарония тероризъм, а напротив - създава сериозни препятствия в създаването на международна коалиция за борба с него и ефективното противодействие на това световно зло, което президентът на САЩ Доналд Тръмп провъзгласи като една от основните си задачи по време на предизборната си кампания", заяви Песков.

 

Оставете коментар