Неделя, 21 Октомври 2018
Неделя, 21 Октомври 2018

Унищожихме икономическата база на "Ислямска държава", Сирия вече нямат източници на финансиране

Унищожихме икономическата база на "Ислямска държава", Сирия вече нямат източници на финансиране

Руски военни самолети и хеликоптери нанасят по 150 удара в денонощие

Джихадистите от "Ислямска държава" (ИД) в Сирия вече нямат източници за финансиране, с които да купуват оръжие и боеприпаси и да вербуват наемници, предаде ТАСС. Говорителят на руското военно министерство ген.-майор Игор Конанашенков днес заяви, че въоръжените сили на Москва са унищожили икономическата инфраструктура на джихадистите в близкоизточната страна.

"Членовете на терористичната мюсюлманска организация вече откъде да добиват нефт и газ. Ние също пресичаме всеки един техен опит да пласират течни горива на черния пазар", посочи още той.

Конашенков допълни, че руски военни самолети и хеликоптери нанасят по 150 удара в денонощие по позиции на ИД в района на сирийския град Меядин, който се намира в североизточната провинция Дейр ез-Зор.

"Благодарение на нашата помощ силите на Дамаск и подкрепящите ги милиции постигнаха напредък в борбата срещу ИД в тази част на Сирия", категоричен бе руският военен.

Миналата неделя рустите бойни самолети нанесоха редица мощни удари по позиции на джихадистите в района на Меядин. На 5 октомври подводниците на руския Черноморсски флот "Великий Новгород" и "Колпино" изстреляха по цели на ислямистите десет ракети "Калибър". Бяха унищожени командни пунктове на "Ислямска държава", големи складове с оръжия и боеприпаси, както и хангари с бронирана техника.

В събота, 7 октомври, Въздушно-космическите сили на РФ ликвидираха около 80 ислямисти, около 20 бойни машини, команден пункт и три склада с боеприпаси, припомня ТАСС.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар