Вторник, 18 Септември 2018
Вторник, 18 Септември 2018

Цецка Цачева продължава да бъде съсобственик във фирма

Цецка Цачева продължава да бъде съсобственик във фирма

Разпределението на акциите в дружеството „АКЦИО КОНСУЛТ“ ООД може да бъде проверено в Търговския регистър, разкритието направи Богомил Бонев във фейсбук

Председателката на Народното събрание и настоящ кандидат за президент от ГЕРБ Цецка Цачева все още участва в търговска фирма. Това разкритие направи във фейсбук Богомил Бонев, цитиран от сайта Афера. Става дума за фирмата  „АКЦИО КОНСУЛТ“ ООД  регистрирана в град Плевен като участници в нея са:

Камелия Петрова Донкова25%, Цецка Цачева Данговска 25%,Боряна Докова Кръстева с 50%. Фирмата има предмет на дейност:

КОНСУЛТИРАНЕ НА БЪЛГАРСКИ И ЧУЖДЕСТРАННИ ФИЗИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА ОТНОСНО ЮРИДИЧЕСКО СТРУКТУРИРАНЕ И МЕНИДЖМЪНТ В Т.Ч. НА НОВОСЪЗДАДЕНИ ПРЕДПРИЯТИЯ В КРИЗА; САНИРАНЕ; ПРИДОБИВАНИЯ И СЛИВАНИЯ; ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО/БЕЗ ПРОЦЕСУАЛНО/; УПРАВЛЕНИЕ НА ПРЕДПРИЯТИЯ; МАРКЕТИНГОВА ДЕЙНОСТ; ПОСРЕДНИЧЕСТВО И АГЕНТСТВО НА МЕСТНИ И ЧУЖДЕСТРАННИ ЛИЦА; СЧЕТОВОДНИ И ДАНЪЧНИ КОНСУЛТАЦИИ; БИЗНЕС ПРОГНОЗИ И АНАЛИЗИ; КОМПЛЕКСНИ УСЛУГИ В ОБЛАСТТА НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА И СЛЕД ПРИВАТИЗАЦИОННИЯ КОНТРОЛ; РАЗРАБОТВАНЕ НА СТРАТЕГИИ И ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА; РЕКЛАМНА И ИНФОРМАЦИОННА ДЕЙНОСТ; ТУРИСТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ; ОРГАНИЗИРАНЕ НА КВАЛИФИКАЦИОННИ КУРСОВЕ, СЕМИНАРИ, СИМПОЗИУМИ И ДР.

Като народен представител обаче участието на Цачева във фирма е противоконституционно. То противоречи на Правилника за организацията и дейността на народното събрание, който е със статут на закон. Всеки съдружник в ООД и всеки акционер в АД участва в общото събрание, което е ръководен орган, фиксиран в ТЗ. Тук е налице несъвместимост по смисъла на чл. 68, ал. 1 от Конституцията.

NBOX.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар