Понеделник, 18 Юни 2018
Понеделник, 18 Юни 2018

Обвиниха Ненчев за сделката с „Миг“-овете

Обвиниха Ненчев за сделката с „Миг“-овете

Военният министър в оставка ще отговаря за престъпления по служба, Радан Кънев му е адвокат

Военният министър в оставка Николай Ненчев бе обвинен за престъпления по служба. Тази сутрин той престоя по-малко от час в Столичното следствие.

Както и на предишния разпит адвокат на Ненчев е лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев. Двамата обясниха, че става въпрос за сключения с Полша договор за ремонт на самолетите МиГ-29.

Ненчев каза, че не е притеснен. Той е с мярка за неотклонение "подписка". Неговият защитник обясни, че все още прокуратурата не им е предоставила материалите по разследването.

Припомняме, през декември 2015 г. стана ясно, че и от ДАНС разследват сделката за ремонт на двигателите от МиГ-29 в Полша. След шумно подписания договор, първите пристигнали двигатели от Полша от Министерството на отбраната замълчаха докато в началото на ноември премиерът в оставка Бойко Борисов не обяви, че има сключен договор с РСК МиГ за ремонт на нашите изтребители.

Малко след това от военна прокуратура започна проверка по сигнал за "корупционна среда и подготовка за сключване на вредоносни сделки в Министерство на отбраната" в периода януари 2014 - февруари 2016 г.

Седмица по-късно министър Ненчев бе привикан в Софийската военноокръжна прокуратура за Интендантско обслужване и новите униформи на армията.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар